logo
logo-fb
mainimage

Et nytt liv

Ferdig 2012
Lengde: 54 minutter.
Idé: Ann Cecilie M. Binder / Bente Tonning
Manus: Ann Cecilie M. Binder
Regi: Vidar Trellevik
Produsent: Vidar Trellevik

"Et nytt liv" er en film om de første leveårene til barn med Downs syndrom. I filmen tar vi for oss de første leveårene til barn med Downs syndrom.

Dette er en realistisk og lærerik introduksjon til de gleder og utfordringer det vil si å få et barn med Downs syndrom. Filmen setter søkelyset på hva som skjer i familier med et barn med Downs.

Vi setter søkelyset på hva som skjer i møtene mellom foreldre til barn med spesielle behov og fagpersoner de da trenger å være i kontakt med.

Målet med denne filmen er å samle detaljkunnskap og informasjon på et sted, som igjen kan bidra til en bedre hverdag for familier som har et barn med Downs syndrom. Dermed kanskje å medvirke til økt utvikling hos det enkelte barn.

Filmen er en unik fortelling, blant annet fordi den tar for seg egenerfarte opplevelser ved det å få et barn med Downs syndrom.

Mer info om prosjektet: www.downs.no

downs

Dødsmarkene i Karelen

Lengde: 58 minutter.
Sendt på NRK1 februar 2009
Manus og idé: Jostein Saakvitne
Foto / regi: Arne Frank Solheim
Produsent: Vidar Trellevik

141 norske soldater – unge nordmenn som vervet seg i tysk tjeneste for å gå i kamp på finsk side mot Stalins Sovjet – ble drept i et overveldende angrep ved Kaprolathøyden om morgenen 24. juni 1944.

Det var russeren Andrey Lysenko som gjorde det groteske funnet våren 2004. Mellom vasstrukne gamle feltstøvler, hjelmer og rustne feltflasker lå beinrester og brune hodeskaller i lyngen. Han trodde det dreide seg om russiske soldater – men i uniformslommene lå tyske mynter, ID-brikkene viste seg å være norske

Filmens hensikt er å aktualisere viktige moralske spørsmål om tilgivelse og soning. Gjennom historien til de som kjempet på feil side tar opp spørsmålet om hvorfor man tar slike valg og hva feilslått idealisme kan føre til i en krigssituasjon

Mer info om prosjektet

Prosjekt startet
Prosjektet ble påbegynt 2005

Ferdig og sendt på tv

karelen

"Arven" Tyssedalskoret

Lengde: 68 minutter.
Ferdig desember 2005
Tekst: Jan Gravdal
Musikk: Guttorm Guttormsen
Regi: Vidar Trellevik
Fotograf: Arne Frank Solheim
Produsent: Vidar Trellevik

"Arven" er et musikkspill basert på Odda- og Tyssedalsamfunnets spennende og rike historie, før menneskene bosatte seg her - via bondesamfunnet - rallarens anmarsj - industribyggingen - og helt fram til våre dager.

Historien forteller om et samfunn i utvikling. Det var her det skjedde! Odda- og Tyssedalsamfunnet la grunnlaget for utviklingen av det norske velferdssamfunnet - et Norge i miniatyr.

arven

"Fra drøm til virkelighet"

Lengde: 28 minutter.
Ferdig høsten 2003
Manus: Atle Kvamme / Vidar Trellevik
Regi: Vidar Trellevik

Vi følger mannskap og arbeidere rundt halve jorden for å "hente hjem" den nye danmarksbåten MS Fjord Norway. En spennende reise fra Sydney til Bergen.

arven

Framveksten av verkstadskeramikken

Lengde: 28 minutter.
Vist på Vestlandske Kunstindustrimuseum høsten 2002
Faglig ansvarlig: Anne Britt Ylvisåker/Nina Malterud
Regi: Knut Midttun
Produsent: Vidar Trellevik

Seinsommaren 2002 planlegg Vestlandske Kunstindustrimuseum, saman med seksjon for keramisk kunst ved Kunsthøgskolen i Bergen, ei utstilling om pionerane innanfor keramisk kunst på Vestlandet, og nokre av deira direkte etterkommarar innan faget.

keramikk

Just a gigolo

Lengde: 52 minutter.
Sendt på NRK, "Fakta på lørdag" våren 2001
Manus: Vidar Trellevik / Frode Fimland
Regi: Frode Fimland
Produsent: Vidar Trellevik

En dokumentarfilm om Bulgarske musikere og deres kamp for en bedre levestandard. Mange vil si at vi i den vestlige verden utnytter dem ved lange og dårlig betalte engasjement. Kanskje gir vi dem en mulighet til et bedre liv, men hvem andre ville stått på «danskebåten» i tre måneder for kr. 12 tusen pr. måned.

gigolo

Lys og varme gjennom 100 år

Lengde: 25 minutter.
Filmen blir brukt i skole-undervisningen i Norge.
Regi: Knut Midttun

VPB fullførte i 1995 jubileumsfilmen til BKK. Gjennom ett år dokumenterte VPB historien, og oppbyggingen av BKK, samt filmet store deler av bedriften.

lys og varme

Du skal ditt dyreste miste

Lengde: 38 minutter.
Sendt på NRK 1992
Faglig ansvarlig: Prof. Dr. med. Ole Didrik Lærum
Manus: May Britt Skjelvik / Frode Fimland
Regi: Vidar Trellevik

Den hvite pesten- tuberkulose- var tidligere en av våre mest utbredde og dødelige folkesykdommer. Dårlige, usanitære boliger og svekkelse på grunn av dårlig kosthold og andre sykdommer, nedsatte kroppens naturlige motstandskraft.

munch bilde

Villsauen i Austevoll

Lengde: 25 minutter.
Sendt på NRK 1990
Manus: Magne Sleire / Frode Fimland
Regi: Frode Fimland

Sauene var i periode truet med å bli utryddet. Filmen viser hvordan disse dyrene lever på øyene over en periode på ett år.

villsau i austevoll

Hele Norges Sissel

Lengde: 43 minutter.
Sendt på NRK , 1987
Manus: Helge Nilsen
Regi: Vidar Trellevik / Johnny Berg
Produsent: Vidar Trellevik

«Hele Norges Sissel» er et portrett av sangfuglen fra Bergen, Sissel Kyrkjebø. Opptakene startet under Melodi Grand Prix i Bergen 1986 og fortsetter med å presentere et bredt repertoar av hennes fjernsynsopptredener, av hennes konserter og sangnumre. Portrett av en sytten år gammel jente fra Bergen, som er blitt folkeeie før karrieren virkelig har startet.

sissel
footerbunn